Hvorfor WordPress-siter hackes?

WordPress gir både utviklere, designere og ikke minst brukerne gode muligheter til å lykkes på nett med kommunikasjon og innhold. Det er kanskje derfor akkurat denne plattformen har blitt så populær: Hvorfor er det da slik at WordPress er utsatt for angrep?

Svarene på dette er nok mange, men en av hovedgrunnene er utvilsomt at WordPress er verdens mest utbredte publiseringssystem for nettsider. Som utvikler av ondsinnet programvare eller en person med onde hensikter,  vil det være smart  å angripe den plattformen som er mest utbredt. Statistikk fra slutten av juni 2016 viser at hele 26 prosent [1] av alle nettsider i verden er basert på WordPress.

Open Source betyr at teknologien er lett tilgjengelig og mange innehar kompetanse. Som regel er dette en fordel for deg som kunde. Svært lite funksjonalitet må utvikles hver gang, noe som gjør at nettsidene er rimeligere å utvikle.

Ulempen er at denne åpne teknologien også er tilgjengelig for de med gale hensikter.

Når nettsiden blir angrepet så er det med forskjellige motiver. Noen ønsker rett og slett å hente ut data fra nettsiden, for eksempel kunder og kundedata om du driver nettbutikk, men det mest vanlige er å bruke nettsiden til å sende SPAM, altså søppel-epost.

En annen variant er at de installerer såkalt malware, et ondsinnet og skadelig program, på nettsiden din. Denne programvaren lastes ned til alle som ser nettsiden og vil på den måten kunne spre sensitiv informasjon lagret på lokal datamaskin, som tradisjonell virus.

Vi er alle for åpen kildekode og ser på dette som en stor mulighet for utvikling av tjenester. Men det er samtidig viktig å tenke sikkerhet. En opptelling i 2014 [2] viser at bare 22 prosent av alle WordPress-nettsteder er tilstrekkelig sikret.

Med WPVakt kan du trygt sove godt om natten, vi tar hånd om nettsiden for deg slik at ikke siden blir tilgjengelig for uvedkommende.

1. http://expandedramblings.com/index.php/wordpress-statistics/
2. http://torquemag.io/2014/11/13-surprising-wordpress-statistics/S